Information!

Saker att tänka på inför en vaxning på övriga delar av kroppen!

Om man vill slippa rakhyveln och det hårda skäggstubben i sommar är det lämpligt att vaxa några gånger redan nu i vår. Det behövs oftast några vaxnings behandlingar innan man uppnår ett lite mer långvarig resultat. Hårstråna har nämligen olika växt faser. Har man vaxat en längre period och inte rakar brukar hårväxten minska något för de flesta. Man får INTE ökad hårväxt efter vaxningar!

För att resultatet ska bli så bra som möjligt måste håret ha en viss längd, helst så långt som möjligt för jag klipper till den längd som jag tycker är passande till olika utföranden på kroppen, som tex Brasiliansk/Hollywood ca 1cm. Vid vaxning av ben/armar/rygg bör dem vara ca 0,8-1cm för bästa resultat. Vid vaxning av bikinilinje 0,8cm, haka ca 0,5cm, överläpp ca 0,5cm samt armhålan kan utväxten vara minst 0,6 cm.

Dagen innan en benvaxning är det lämplig att peela benen med en kroppspeeling. Detta gör att ytlig smuts och döda hudceller försvinner och man får ett bättre resultat.

Använd bomullstrosor och löst sittande byxor när du skall vaxa dig så att huden kan andas efter vaxning för det läker bättre!

Man bör även tänka på att efter en vaxning ej duscha, träna, använda tighta byxor eller parfymerade produkter på det vaxade området inom de närmsta timmarna, helst inte förrän dagen därpå inte heller bada i klorerade bad på 24 timmar.

Inom dessa timmar bör man heller inte "fingra" på det vaxade området Detta är pga att hårsäckarna är öppna och huden väldigt känslig för beröring och smuts. Det kan uppstå inflammation i hårsäckarna.

Det är MYCKET VIKTIGT att man tänker på att man ej bör sola de närmsta dagarna, helst inte på en vecka. Detta kan vara bra och tänka på om man ska planera en vaxning innan solsemestern. När man vistas i solen efter en vaxning måste solskydd användas.

Med dessa ord vill jag meddela dig att du är i goda händer hos mig!


Välkommen att höra av dig för mer information.

Marin Demir